mandag 26. februar 2007

Karnevalsfeiring-del 2: Jungeltur!!!

I Banjos fikk vi på underlig/underfullt vis kontakt med en jungeltur-guide som vi tidligere, uten hell, hadde forsøkt å kontakte i ukesvis. Guiden het Pepe ett eller og annet, og var ifølge velinformerte kilder kjent fra diverse dyreprogrammer på BBC. Merkelig nok var han uten planer for uka fremover, så vi avtalte at turen kunne starte dagen etterpå!! Fra Banjos gikk turen via Puyo til en liten by som het Misahualli, hvor vi tilbragte en natt på et hotell som guiden vår drev. Superkoselig liten by, som huset 14 veldig husvarme apekatter...Dagen etter startet en fem dager lang jungeltur. Allerede første dagen fikk jeg mitt første møte med Ecuador-diarè! Til dere som måtte lure; Jungelen er ikke en anbefalt plass å ha rennedrid! Her gjaldt det å ikke være flau-når det begynte å presse på måtte ting skje fort. Kanoen måtte føres fort inn til land og unge, lovende Kristensen ble stående og gjøre sitt på elvebredden med resten av gjengen som ivrige tilskuere...Heldigvis gikk det kjapt over!

På turen fikk vi blant annet oppleve å lyse etter Caiman (en krokodille-art), se på masse fugler og noen få apekatter, ha nærkontakt med en god del mygg, fluer, veps, flaggermus, maur og annet småkryp!! I tillegg lærte vi litt om forskjellige planter og trær, som er mye brukt til medisin, gift, møbler osv. Gjennom dette er vi blitt store forkjempere for bevaring av regnskogen-dog ikke i samme grad som Christoffer Schau og hans venner....:)
Når vi satt midt på natten med hver sin lommelykt i stummørket i en liten kano å lyste etter krokodiller må vi innrøøma at vi lurte på hva vi hadde begitt oss ut på.......


Turen i jungelen var veldig eksotisk, men pga ekstremt lav vannføring i elvene tilbragte vi (litt for) mye tid i kano underveis. Etter en 18 timer(!) lang busstur, var vi så endelig tilbake i Guayaquil- fulle av inntrykk og fantastisk trøtte! Ingrid og jeg regnet på det og fant ut at vi hadde tilbragt 70,5 timer på transport de siste 6 dagene på henholdsvis buss, kano, motorisert kano og hesteryggen!!! Det var rett og slett herlig å komme seg hjem etter fire dager uten vann, speil eller noe som kan kalles hygiene.....Vi støtter oss til et godt utsagn fra en av våre medvoluntører (Mari):

"Det er godt at vi har gjort det, så vi slipper å gjøre det igjen"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Godt dere er vel tilbake.Kos dere under den varme solen. Idag varmet den oss også for første gang på lenge.Vi skuffer verandaer og veien,mange har vært innesnødd, og mange har skuffe skader og brudd og vonde muskler. Torgeir hos Dag Gunnar er nok nå en rik mann. Han kjøre traktor me fres og plog og gir det han har ned skålevigsjordene.Godt bestefar Bjarne er så sprek og kjører egen fres, ser ikke han bare ei stor røyksky (snøsky) ned bakken. Ha ei fin tid framover. Kunne se for meg det synet på elvebredden!!!!! Klem fra Åse

William S Krogh sa...

Det er godt å høre at dere har det bra!Så spennende det er å lese om dere! det er litt av noen minner dere kommer hjem med! William har det bare bra! gå inn på www.williamskrogh@blogspot.com så får dere se bilder av han!
Lykke til videre; gleder meg til å høre mer fra dere! Klem fra Sissi og William!

Anonym sa...

"Drid fårr Skogen"
Det kan være en greie det Kenneth. For hvis de andre virkelig satt å så på med ivrige øyne, da har dette potensiale til å bli drita stort!!!

Jeg sitter oppe på kvelden. Anne Birgit er på sørlandet, og da går døgnet litt på "tryne".

Gøy å se! Kribler i magen av å lese alt dere opplever.

William S Krogh sa...

skrev feil adr! www.williamskrogh.blogspot.com
Mamma er enda i ammetåka! Hihi! Klem William og Sissi.

Anonym sa...

Heia Ingrid og Kenneth! Så gøy å lese om utfluktene deres, dere er tøffe som klarer dere ;-) Bra det går bra for dere på skolen! Her på sunnmøre er det ingen snø, bare litt kjedelig vintervær. Vi holder på å flytte inn i nytt hus nå, så når dere kommer dere tilbake til Norge må dere ta dere en tur på besøk. Kos dere videre, vi tenker på dere og håper dere får en fantastisk opplevelse for resten av livet! Klemmer fra Lone, Kristian og Gerd Alise

Anonym sa...

Så moro! Dere hadde akkurat samme rute som oss for 12 år siden....! Hørtes utrolig kult ut! Fint å se at dere har nok å gjøre! Jeg måtte le høyt å lenge når jeg så for meg de sikkert mange stoppene dere gjorde med kano i diareens navn:)
Hilsen Andreas