mandag 26. februar 2007

Karnevalsfeiring-del 1!

16. februar gikk startskuddet for en stor begivenhet her i Ecuador; Karneval!! Det medfører at all aktivitet i landet fra denne datoen av, og en uke frem står praktisk talt stille. I karnevalsfeiringen er vann en sentral del. Det kastes vann ballonger og vannbøtter på alle som viser seg ute, mens vannkasteren gjerne brøler; "Karneval". Artig greie! Ecuadorianere bruker denne uka til å reise. Flere av de store byene i landet mangedobler antallet mennesker i denne perioden. Vi reiste også.

Vi dro fra Guayaquil på fredag natt og etter 7 timer i buss var vi fremme i Banjos, en fredelig by høyt oppe i fjellene. Her tilbragte vi to dager. Noen av oss hoppet i strikk utfor en bro og rappellerte ned fosser, mens de mindre vågale av oss tok en tur på hesteryggen. Blant disse siste finner vi Ingrid og jeg, samt Odd Terje og Tove. Turen på hesteryggen tok mellom 5 og 6 timer, og her fikk vi se en storslått natur og skråninger som var så bratte at vi aldri trodde hestene ville klare å komme seg ned dem!
Etter en natt på hotell bar det tidlig avgårde neste dag. Denne gangen hadde vi leid sykler og vi ville forsøke å sykle fra Banjos til den neste byen vi skulle til. Turen var beregnet til litt over 5 timer, men etter 5 timer fant vi ut at vi ennå ikke var kommet halvveis. Bakenden var sår og støl etter over 10 timer med aktiviteter hvor rumpa hadde vært i konstant aktivitet! Temperaturen i den ellers så glade gjengen var i ferd med å komme farlig nær frysepunktet:)Løsningen ble å haike med en lastebil! Både vi og syklene stod bak på lasteplanet, mens vannballonger og store bøtter med vann haglet over oss fra bilvinduer og fra små og store hus langs veien! Vi ble søkkblaude!!

Ingen kommentarer: