lørdag 5. mai 2007

Fotballskole!!


Onsdag og fredag i denne uka var det høytidelig åpning av fotballskoler på tre ulike plasser i slumområdene i Paraiso. 180 unge mellom 10 og 18 år får gjennom fotballskolen tilbud om to treninger i uka, tilgang på over 50 kvalitetsfotballer, treningsvester og rent vann! Hovedhensikten med prosjektet er å forebygge at ungdommen i slummen bare henger i gatene, med mye rus og annen uønsket adferd som resultat.Sammen med en av misjonærene her nede, Oddvar Bjerkreim, har min oppgave i den siste tiden vært å forberede dette prosjektet med hensyn til innkjøp av utstyr og promotering slik at flest mulig ungdommer blir informert om tilbudet. Fra nå av utgjør jeg, sammen med den nevnte misjonæren, trenerduoen i dette fotballskoleprosjektet. Utrolig spennende og veldig utfordrende. På dette bildet står stolt ungdom fra Tiwintza oppstilt, mens nasjonalsangen spilles på et ikke altfor godt høytaleranlegg...
På den første åpningsdagen hadde vi besøk av noen ecuadorianske fotballstjerner som har sagt seg villige til å støtte oss i prosjektet. Det er en underdrivelse å si at folk ble begeistret da de dukket opp. Disse karene er organisert i en kristen organisasjon som heter Athletico de Cristo, og det er en av grunnene til at de ønsker å samarbeide med Misjonsalliansen. Spillerne har alle spilt, eller spiller, på toppnivå i Ecuador og har erfaring fra landslagsspill! En av dem, Fricson George, ble til og med tatt ut til den siste landslagstroppen som ble offentliggjort dagen etter at han hadde vært med på åpningen vår! Disse har sagt seg villige til å støtte oss videre, blant annet ved å være med på treninger og skape publisitet på andre måter. Siste nytt er forresten at Oddvar og jeg er invitert til å være med på trening med noen av dem til torsdag (de trener to ganger om dagen)....Så der kan jeg jo få en liten pekepinn på hvordan formen er i forkant av fotballsesongen hjemme!:)

Her er vi i aktivitet i en showkamp som ble arrangert på åpningsdagen, hvor både ungdom, fotballstjerner og trenere deltok.

I forbindelse med fotballprosjektet har jeg lyst til å rette en stor takk til dere som har støttet oss økonomisk i forkant av oppholdet vårt i Ecuador. Ved hjelp av deres penger er det blitt ryddet plass for en ny fotballbane i Tiwintza og kjøpt inn alt utstyret som trengs for å drive fotballskolen. For deres penger har vi også besluttet å kjøpe inn rent vann som skal tas med til samtlige økter under dette prosjektet. Under ser dere området hvor fotballbanen ligger, slik det så ut før planeringsarbeidet startet.

Slik ser fotballbanen ut nå. Ikke noe Ullevaal stadion, men mer enn godt nok til å ta imot 2 grupper av 30 ungdommer som elsker å spille fotball! Tusen takk for støtten dere har gitt oss der hjemme!

Ingen kommentarer: